Αναζήτηση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΧΡΗ


Γεννήθηκα το 1964 στην Αθήνα και από το 1998 κατοικώ στον Χολαργό.
Είμαι παντρεμένος με τη Βίκυ Μυλωνά, ανώτερο αξιωματικό στο 251 ΓΝΑ και έχουμε μια κόρη, μαθήτρια Α’ Λυκείου.

Αποφοίτησα από τη  "Βαρβάκειο Πρότυπη Σχολή"  το 1982.
Είμαι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ολοκλήρωσα το χρέος μου απέναντι στην πατρίδα υπηρετώντας τη στρατιωτική μου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. 
Ειδικεύτηκα στη  "Γενική Χειρουργική"  και στο  "Τραύμα – Χειρουργική Εντατική Θεραπεία"  στο University of Columbia, MO της Αμερικής, όπου έζησα για εφτά σχεδόν χρόνια.
Με την ιδιότητα του  "Συνεργάτη Ερευνητή"  (Research Fellow) έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard.

Εργάσθηκα για έναν χρόνο στην Αγγλία ως Επιμελητής Γενικός Χειρουργός.
Το 1998 επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου εξάσκησα τη Xειρουργική και την Εντατική Θεραπεία ως Επιμελητής Ιατρός στα νοσοκομεία Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Ερρίκος Ντυνάν. Από το 2005 κατέχω τη θέση του Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και παράλληλα εξασκώ ως ιδιώτης Χειρουργός τη Γενική Χειρουργική.

Από το 1998 προσφέρω ανελλιπώς τις υπηρεσίες μου ως εθελοντής Γενικός Χειρουργός στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Είμαι πρόεδρος και συνιδρυτής του «Πολιτιστικού Συλλόγου Υγειονομικών Χολαργού – Παπάγου».

Αγαπημένη μου δραστηριότητα είναι ο κλασσικός ερασιτεχνικός αθλητισμός. Έως και έξι μήνες πριν ήμουν ενεργός μαραθωνοδρόμος αθλητής με πάνω από δέκα συμμετοχές σε αγώνες μαραθωνίου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δραστηριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:

Το 2006 εξελέγην για πρώτη φορά Δημοτικός Σύβουλος Χολαργού με τον Συνδυασμό «Ενεργοί Δημότες Χολαργού» και συμμετείχα στη Διοίκηση ως: 

 • Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Χολαργού (2007, 2008 και 2010):
Το όνομα μου έχει συνδεθεί με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Χολαργού που επί των ημερών μου θεωρούνταν από τους καλύτερους του λεκανοπεδίου, για την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών τους και τη χαμηλότερη οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. 

 • Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χολαργού (2009):
Το, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο έργο των προηγούμενων προεδριών όχι απλά συνεχίστηκε, αλλά εμπλουτίστηκε με καινοτόμες ιδέες. Στη διάρκεια της προεδρίας μου ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά αρκετές πρωτοποριακές πολιτικές που υιοθετήθηκαν από το σύνολο των μελών του ΚΑΠΗ, όπως: Ομάδα περιπάτου, θεατρική ομάδα, ομάδα πολιτισμού, πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας κ.ά. Επί προεδρίας μου εγκαινιάστηκε και λειτούργησε το καινούργιο κτίριο Κοινωνικής Μέριμνας και ΚΑΠΗ στην οδό Αγαμέμνονος. 

 • Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εθελοντικής Υπηρεσίας Δασοπροστασίας του Δήμου Χολαργού (Τομέας Διαχείρισης Πρασίνου, Προστασίας του Περιβάλλοντος και του Υμηττού): 
Συμμετείχα στη Διοίκηση μιας από τις καλύτερες ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας πανελληνίως που η άμεση παρέμβασή της σε πολλές περιπτώσεις ήταν σωτήρια για το βουνό.
Με δική μου πρωτοβουλία ακυρώθηκε το Ράλι Ακρόπολις στον Υμηττό που θα προκαλούσε σοβαρή οικολογική καταστροφή.
Πρωτοστάτησα στην επιτυχή πρωτοβουλία απομάκρυνσης όλων των παράνομων περιφράξεων καταπατημένων δασικών εκτάσεων στην Αγία Ελεούσα.
Διοργάνωσα και συμμετείχα ενεργά στις πρωτοβουλίες αναδάσωσης.
Βρέθηκα αντιμέτωπος με κάθε οργανωμένο συμφέρον καταπάτησης και τσιμεντοποίησης του Υμηττού και προώθησα πολιτικές που αποσκοπούν στη διατήρηση και αύξηση της πυκνότητας πρασίνου μέσα και έξω από την πόλη, στον σεβασμό του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου, στην ενοποίηση όλων των ελεύθερων δημόσιων χώρων πρασίνου και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Το 2010, ο κόσμος αξιολογώντας το έργο μου με εξέλεξε πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο στον Χολαργό. 

Τα τελευταία τρία χρόνια άσκησα εποικοδομητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση με δεκάδες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον Τοπικό Τύπο. Στήριξα ενεργά τις όποιες θετικές ενέργειες της σημερινής Διοίκησης αλλά βρέθηκα απέναντι σε όλες τις πολιτικές που υποβάθμισαν τον Δήμο μας και δίχασαν τις δύο κοινότητες.

Μερικά από τα σημαντικότερα θέματα αντιπαράθεσής μου με τη σημερινή Διοίκηση και αυτούς που τη στηρίζουν ως και σήμερα:

 • η συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής (αύξηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κ.ά.)
 • το κλείσιμο σημαντικών υποδομών κοινωνικής παρέμβασης (Δημοτικά Πολυιατρεία Άνω Χολαργού κ.ά.)
 • η υποβάθμιση της καθαριότητας
 • η εχθρική στάση απέναντι στην τοπική αγορά (απομάκρυνση των επιγραφών από τις πρασιές των καταστημάτων κ.ά.)
 • η απεμπόληση των συμβόλων και εμβλημάτων του Δήμου μας
 • η εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων για πάνω από έναν χρόνο
 • η διάλυση μιας από τις καλύτερες ομάδες Εθελοντικής Δασοπροστασίας πανελληνίως της ΕΥΔΑΔΗΧ
 • η Λαϊκή στην 25ης Μαρτίου
 • το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου κλπ.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2012, επικεφαλής μιας ομάδας άφθαρτων ανθρώπων, νέων στην πολιτική, προερχόμενων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ίδρυσα τη «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού»,  και έθεσα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Παπάγου – Χολαργού στις εκλογές του Μαΐου 2014.